Informatie voor patiënt

informatie

U bent verwezen

U bent verwezen naar de endodontoloog, Maikel Vogels. Hoe gaat het nu verder? 

Naar aanleiding van de verwijzing zal er een afspraak met u worden gepland voor een eerste bezoek bij de endodontoloog. Wij nemen contact met u op om afspraak te maken of u krijgt van ons een e-mail, zodat u zelf online een afspraak kunt maken. U krijgt van ons ook informatie toegestuurd met daarin informatie over het eerste bezoek en vervolgbehandelingen. De kosten van eerste bezoek en de vervolgbehandelingen staan erin vermeld. Tijdens het consult krijgt u een gespecificeerde kostenbegroting.Wij kunnen ook samen met u bekijken wat uw aanvullende tandartsverzekering vergoedt.

diagnose en behandeladvies

Consult

Om u het meest passende behandeladvies te kunnen geven duurt het consult ongeveer 30 minuten. Een zorgvuldig klinisch onderzoek zal uitgevoerd worden. Wanneer nodig zullen er röntgenfoto's en/of kleurenfoto's gemaakt worden.

De bevindingen uit het onderzoek zullen met u besproken worden en samen met u zal er een behandelplan (behandeladvies) opgesteld worden.  Eventuele vragen kunnen worden beantwoord of andere behandelopties besproken worden. U krijgt dan ook een meer specifieke kostenbegroting.

Als u het prettig vindt om sommige dingen nog een keer te kunnen beluisteren, mag u wettelijk gezien het gesprek opnemen, maar wat de Rijksoverheid ook adviseert is om uit fatsoen dit van te voren wel aan ons te vragen. Het gesprek is enkel voor privé-doeleinden bedoeld. Via deze link van de Rijksoverheid staat het duidelijk omschreven en kunt u het nalezen.

informatie

Kanaalbehandeling

Tegenwoordig is een kanaalbehandeling op een comfortabele manier met veel succes uitvoerbaar. De binnenkant van de tand of kies (het wortelkanaal) wordt heel nauwkeurig gereinigd en daarna gevuld. Vaak kan dit in één behandeling: dat is gemakkelijk voor u en tijdsbesparend. Soms zijn er toch nog extra afspraken nodig, maar dit wordt dan met u besproken.

pijn

Is de behandeling pijnlijk

Vaak zijn patiënten bang dat de wortelkanaalbehandeling pijn doet. Een wortelkanaalbehandeling kan altijd uitgevoerd worden onder lokale verdoving. Helaas is het soms zo dat een zenuw zo erg ontstoken is dat er extra verdoofd moet worden. Gelukkig hebben wij de beschikking over de QuickSleeper, zodat de behandeling pijnloos uit te voeren is. Ziet u nog steeds erg op tegen de behandeling dan kan de behandeling uitgevoerd worden m.b.v. lachgassedatie.

de behandeling

Tijdsduur

Aan één ding is weinig te doen: een wortelkanaalbehandeling is tijdrovend. Het kost tijd om de wortelkanalen optimaal te reinigen en om de kanalen daarna weer te vullen, en om de tand of kies daarna weer te restaureren. Meestal is een afspraak van 75 minuten voldoende. In sommige situaties is een kortere afspraak voldoende, maar soms ook een langere afspraak.

schoon werken

Rubberdam

Bij jong en oud: alle behandelingen worden onder een rubberdam uitgevoerd. Dit is een latexvrije beschermlapje dat ervoor zorgt dat de behandeling hygiënisch en efficiënt uitgevoerd kan worden. De wortelkanalen moeten zorgvuldig gereinigd en gevuld worden, en daarom moet dit hygiënisch gebeuren. Zo'n beschermlapje is dan ook onmisbaar.

Na de behandeling

Mag ik weer kauwen na de behandeling

Na de behandeling mag u direct kauwen met de tand of kies. U moet wel opletten met eventuele verdoving, omdat je zomaar hard op je lip of tong kunt bijten. Soms wordt er een tijdelijke vulling in de tand of kies gelegd na de behandeling. U kunt dan nog steeds gewoon kauwen, maar 'plakkerig' voedsel wordt de eerste dag afgeraden. Met plakkerig voedsel worden kauwgom, drop, toffees, winegums e.d. bedoeld. Maikel geeft dat ook nog duidelijk aan als dat voor u het geval is.

pijn na de behandeling

Napijn

Gelukkig komt hevige napijn na de behandeling weinig voor. In de meeste situaties is de napijn goed te onderdrukken met behulp van paracetamol of gelijksoortige pijnstillers. Na de behandeling zal Maikel u advies geven over wat u na de behandeling kunt verwachten wat betreft gevoeligheid, duur van gevoeligheid en welke pijnstillers u het beste kunt innemen en indien nodig schrijft hij een andere pijnstiller voor. U krijgt ook zijn privé-nummer, zodat u ook altijd direct met hem zelf kunt overleggen als dit nodig is.

Hanzestad Hattem

In de buurt

Misschien komt u van ver en wilt u de behandeling in onze praktijk combineren met een bezoek aan Hattem. Voor kinderen, maar ook voor volwassenen is het Bakkerijmuseum in Hattem een leuke en ook smakelijke aanrader. Vanaf de praktijk kunt u eenvoudig parkeerplaats de Bleek (gratis parkeren) bereiken (1 minuut met auto) en loopt u direct het centrum in. Bij de parkeerplaats start ook het klompenpad, een mooie wandeltocht door de buitengebieden van Hattem.

Op de website van Rond Uit Hattem kunt u nog meer informatie vinden.

Waarom Mondzorg Parkzicht?
Aanbevelingen
Referenties van patiënten

Vakman die passie voor zijn werk uitstraalt en dit ook nog eens waar maakt in zijn behandeling. Nette en vriendelijke persoonlijkheid die op een goede manier weet uit te leggen welke behandeling je ondergaat. Een verademing dat er nog mensen zijn met zo'n dienstverlenende instelling!

Mocht je "tandartsvrees" hebben......hier gaat het helemaal over!!!

Super fijne tandarts pijnvrij geholpen.

Kundige tandarts. Ze weet me zeer gerust te stellen. Een vakkundige tandarts. Daarnaast meedenkend, proactief, vriendelijk en doortastend.Dhr. Vogels is een van de weinige gecertificeerde endodontologen in Noord- en Oost Nederland. Ik geef nooit het cijfer 10, maar hij verdient het.

Ik heb jarenlang last van angst gehad voor de tandarts, slapenloze nachten tot mijn achtiende. Toen kreeg ik mevr. Klein als tandarts en alle angst was weg. Tuurlijk is nog wel iets spanning als ik er heen moet maar de rest is weg en heb haar nu tien jaar als tandarts en is echt een aanrader. Ik ben heel blij dat mijn angst weg is!

Zeer fijne en kundige tandartsen. We zijn al jaren bij Tandarts Klein. En kunnen ons geen betere Tandarts wensen.

Op zoek naar een (nieuwe) tandarts? of Tandartsbezoek plannen?
Neem direct contact op!
Contact