Restauraties

Restaureren

Tanden en kiezen herstellen

Je denkt dat je een gaatje hebt of er is een stuk van je tand of kies afgebroken. Om weer goed te kunnen kauwen of om te voorkomen dat je klachten gaat krijgen is het belangrijk om de tand of kies weer te herstellen.

Waarom Mondzorg Parkzicht?
Tanden en kiezen

Het vullen

Een tand of kies is opgebouwd uit glazuur (de buitenste laag van de kroon van een kies), tandbeen en het zenuwkanaal. Door tandbederf raakt het glazuur en later het tandbederf beschadigd. Om te voorkomen dat er problemen gaan ontstaan in het zenuwkanaal of dat je klachten gaat krijgen is het belangrijk om het glazuur en tandbeen weer te herstellen. Helaas kan het lichaam het tandbeen en glazuur wat weg is niet zelf herstellen. Daarom moet de tandarts of mondhygiënist het opvullen met een vulling. Natuurlijk wordt het verdoofd als jij dit wilt, zodat je er niets van voelt. In de meeste gevallen kunnen wij de tand of kies herstellen met een witte vulling (composiet). Grijze vullingen (amalgaam) gebruiken wij niet bij Mondzorg Parkzicht.
Voor de verdoving kunnen wij de QuickSleeper gebruiken: een pijnloze manier van verdoven.

Bij een melkgebit hoeft er niet altijd een vulling gelegd te worden. Soms kan door goed poetsen en fluoridetandpasta het tandbederf vanzelf stoppen. Om het poetsen makkelijker te maken wordt de melkkies iets beslepen, zodat de tandenborstel er makkelijker bij kan komen.

Andere optie
Wordt de vulling te groot of is de kies niet sterk genoeg voor een witte vulling dan adviseren wij een kroon. Tegenwoordig wordt hiervoor vaak een tandkleurig materiaal voor gebruikt (porselein of zirkonium).

Herstellen van je gebit
Impressie

Behandeling

Tandarts nodig?
Maak direct een afspraak
Aanbevelingen
Referenties van patiënten

Vakman die passie voor zijn werk uitstraalt en dit ook nog eens waar maakt in zijn behandeling. Nette en vriendelijke persoonlijkheid die op een goede manier weet uit te leggen welke behandeling je ondergaat. Een verademing dat er nog mensen zijn met zo'n dienstverlenende instelling!

Mocht je "tandartsvrees" hebben......hier gaat het helemaal over!!!

Super fijne tandarts pijnvrij geholpen.

Kundige tandarts. Ze weet me zeer gerust te stellen. Een vakkundige tandarts. Daarnaast meedenkend, proactief, vriendelijk en doortastend.Dhr. Vogels is een van de weinige gecertificeerde endodontologen in Noord- en Oost Nederland. Ik geef nooit het cijfer 10, maar hij verdient het.

Ik heb jarenlang last van angst gehad voor de tandarts, slapenloze nachten tot mijn achtiende. Toen kreeg ik mevr. Klein als tandarts en alle angst was weg. Tuurlijk is nog wel iets spanning als ik er heen moet maar de rest is weg en heb haar nu tien jaar als tandarts en is echt een aanrader. Ik ben heel blij dat mijn angst weg is!

Zeer fijne en kundige tandartsen. We zijn al jaren bij Tandarts Klein. En kunnen ons geen betere Tandarts wensen.

Op zoek naar een (nieuwe) tandarts? of Tandartsbezoek plannen?
Neem direct contact op!
Contact