Afspraak maken

bleken

Een stralende lach

Een natuurlijk wit gebit is populair. Bij het ouder worden, worden tanden en kiezen donkerder. Bleken is een optie om de tanden lichter te maken, maar wel natuurlijk wit en mooi, en het allerbelangrijkst natuurlijk veilig. Het doel van bleken is de tanden minder donker en minder gekleurd te maken zonder verlies de natuurlijkheid van de tand aan te tasten. Je wilt de tanden geen glansloos en doods uiterlijk geven. Ze moeten natuurlijk mooi blijven.

 

Waarom Mondzorg Parkzicht?
Verschillende manieren

Methodes voor bleken

Er zijn verschillende tandpasta’s voor consumenten te koop die claimen een ‘whitening’ effect te geven. Deze tandpasta’s voorkomen en verwijderen oppervlakteverkleuring, tenminste dat zeggen de fabrikanten van deze tandpasta’s. Is dat ook? Ze lijken effectief te zijn in het verwijderen van oppervlakteverkleuringen (bv. aanslag), maar ze hebben geen blekend effect op de tanden of kiezen, omdat er geen bleekmiddel in deze tandpasta’s zit.

Van buitenaf bleken van tanden of kiezen
Het bleken van buitenaf kan gedaan worden door ‘power bleaching’. Dit wordt in de praktijk gedaan in één zitting. Op de tanden wordt een bleekmiddel (6% waterstofperoxide of 16% carbamideperoxide-gel) aangebracht en deze wordt geactiveerd met een speciale lamp. Het grote voordeel van ‘power bleaching’ is dat binnen korte tijd, ongeveer één uur, mooie resultaten worden bereikt.

Een andere veelgebruikte manier is in de tandartspraktijk individueel gemaakte transparante bitjes te gebruiken. In de goed passende bitjes breng je de bleekgel aan en draag je gedurende de nacht. Het uiteindelijk eindresultaat is voor ‘power bleaching’ als voor ‘thuisbleken’ onder supervisie van tandarts/ mondhygiënist is gelijk. Het grote voordeel van bleken met behulp van een bitje is dat je dit na verloop van tijd weer opnieuw kunt doen, waardoor dit op langere termijn goedkoper is. Het nadeel van ‘thuis bleken’ is dat het langer duurt (paar dagen t.o.v. één uur bij ‘power bleaching’) voordat je resultaat ziet.

Thuisbleken met producten die je zelf bij drogisterijen of via websites kunt aanschaffen zijn meestal minder effectief dan de professionele middelen.

Mondhygiëne is erg belangrijk
VOOR
NA
Impressie

Behandeling extern bleken

VOOR
NA
Tandarts nodig?
Maak direct een afspraak
Tanden en kiezen
Is bleken veilig?

Het professioneel bleken met de huidige waterstofperoxide- en carbamideperoxide -concentraties laat geen of nauwelijks verandering aan het glazuur zien.

Wel kan er tijdens het bleken gevoeligheid van de tanden en kiezen optreden, maar dit gaat binnen korte tijd weer over. 

Belangrijk is om de instructies van tandarts/mondhygiënist goed op te volgen, zodat de bleekgel niet op het tandvlees of zachte weefsels terecht komt.

De bleekgel geeft irritatie aan het tandvlees. 

Als je onder de 18 jaar oud bent mag je jouw tanden niet van buitenaf laten bleken.

tanden bleken
Werkwijze
Bleken in onze praktijk

Als jij jouw tanden wilt laten bleken en dit is mogelijk (geen tandbederf, tandvleesproblemen, lekkende vullingen/kronen) zullen wij jou in de meeste gevallen adviseren om dit met behulp van op maat gemaakte bitjes te laten doen. De kosten van het bleken voor zowel de onder- en bovenkaak zijn ongeveer €150 - €200.

In de eerste afspraak wordt eerst jouw gebit zorgvuldig gereinigd (de aanslag wordt verwijderd) en worden er afdrukken gemaakt van de onder- en bovenkaak (het happen). De duur van de eerste afspraak is ongeveer 30 minuten. Het tandtechnisch laboratorium maakt daarna de speciale bitjes. Na ongeveer 1 week worden deze bitjes bij jou gepast en krijg jij uitleg en instructies over het bleken thuis.

Jij krijgt van ons de speciale bleekgels mee en wij zien jou dan na ongeveer 1-2 weken weer terug om het resultaat te zien.Wanneer je bepaalde etenswaren en dranken direct na de bleekbehandeling nuttigt kan het resultaat nadelig beïnvloed worden.

Wij adviseren dan ook om zo min mogelijk koffie, thee, rode wijn, frisdranken en kleurstof bevattende etenswaren, zoals curry, tomatensaus en vruchtenjam te gebruiken tijdens het bleken. Wil je de tanden nog wat lichter hebben dan krijg je nieuwe bleekgel mee.

Zowel de uitleg en passen van de bitjes en de controle na 1-2 weken duren ongeveer 15 minuten. Vind je na verloop van de tijd jouw tanden weer wat donkerder worden dan kun je nieuwe bleekgels aan ons vragen en de bitjes kun je gewoon weer opnieuw gebruiken. De kosten van de bleekgel zijn ongeveer €15 – €20.

Wil je toch liever ‘direct’ resultaat van het bleken dan kan dit met behulp van een speciale lamp in combinatie met bleekgel. Net als bij ‘thuis’ bleken wordt eerst bepaald of bleken überhaupt kan. Als bleken kan worden eerst jouw tanden grondig gereinigd, zodat alle aanslag is verwijderd. Daarna wordt meteen gestart met het bleken. De duur van de gehele behandeling is ongeveer 1 – 1 ½ uur. De kosten van het bleken varieert tussen de €150 – €200. 

Aanbevelingen
Referenties van patiënten

Vakman die passie voor zijn werk uitstraalt en dit ook nog eens waar maakt in zijn behandeling. Nette en vriendelijke persoonlijkheid die op een goede manier weet uit te leggen welke behandeling je ondergaat. Een verademing dat er nog mensen zijn met zo'n dienstverlenende instelling!

Mocht je "tandartsvrees" hebben......hier gaat het helemaal over!!!

Super fijne tandarts pijnvrij geholpen.

Kundige tandarts. Ze weet me zeer gerust te stellen. Een vakkundige tandarts. Daarnaast meedenkend, proactief, vriendelijk en doortastend.Dhr. Vogels is een van de weinige gecertificeerde endodontologen in Noord- en Oost Nederland. Ik geef nooit het cijfer 10, maar hij verdient het.

Ik heb jarenlang last van angst gehad voor de tandarts, slapenloze nachten tot mijn achtiende. Toen kreeg ik mevr. Klein als tandarts en alle angst was weg. Tuurlijk is nog wel iets spanning als ik er heen moet maar de rest is weg en heb haar nu tien jaar als tandarts en is echt een aanrader. Ik ben heel blij dat mijn angst weg is!

Zeer fijne en kundige tandartsen. We zijn al jaren bij Tandarts Klein. En kunnen ons geen betere Tandarts wensen.

    Op zoek naar een (nieuwe) tandarts? of Tandartsbezoek plannen?
    Neem direct contact op!
    Contact