Voorkomen van problemen

Stap 1

Voorkomen van gebitsproblemen

Het liefst willen wij gebitsproblemen voorkomen in plaats van genezen. Daarvoor hebben wij jouw hulp nodig, omdat een gezonde mond in de eerste plaats een schone mond is. De rol van een gezonde mond op een gezond lichaam is erg belangrijk en dit wordt bevestigd door wetenschappelijk onderzoek. Goed poetsen en reinigen tussen de tanden is erg belangrijk, maar ook goede voeding speelt een belangrijke rol. Wij houden ook graag rekening met andere invloeden op jouw mondgezondheid, zoals medicijngebruik en mondademhaling. Als een tand of kies te ver aangetast of kapot is gegaan, zal deze zich nooit meer kunnen herstellen. Daarom is preventie zo ontzettend belangrijk.

Waarom Mondzorg Parkzicht?
Regelmatig

Periodiek mondonderzoek

Bij de meeste mensen bekend als een halfjaarlijkse controle, maar in samenspraak met jou stemmen wij de termijn af. Sommige patiënten willen wij graag vaker zien ter controle en bij andere mag de frequentie lager liggen, natuurlijk stemmen we dit in samenspraak met jou af. De reguliere controle is een vorm van bescherming. Wij controleren dan de tanden en tandvlees, maar kijken ook of er ontstekingen in de mond zijn en naar de functie van het gebit.

Graag horen wij dan ook jouw wensen. Wij vragen jou ook naar jouw algemene gezondheid, omdat dit ook van invloed kan zijn op de behandelingen en jouw mondgezondheid. Medicijnen en de combinatie van de medicijnen hebben invloed op de hoeveelheid en kwaliteit van speeksel, en dit geeft weer meer risico op gebitsproblemen en tandbederf. Wij gebruiken voor kinderen het ‘Gewoon Gaaf’ protocol van het Ivoren Kruis.

Zorg goed voor je gebit
Plaque disclosing tablets in work. Before and after - effect. close up photo of young boy tooth. Dental plaque pill concept.
Impressie

Behandelingen

Voor
Na
Voor
Na
Tandarts nodig?
Maak direct een afspraak
Mond
Speeksel

We merken pas hoe belangrijk speeksel is als de speekselklieren geen of minder speeksel kunnen maken en je daardoor een droge mond krijgt.

Dit kan komen door verstopping van de speekselklieren, bepaalde ziektes (bijvoorbeeld syndroom van Sjögren) of bepaalde medicijnen en combinaties van medicijnen. Speeksel speelt een rol bij het eten, maar zorgt ook voor bescherming van het slijmvlies, beschermt het gebit tegen tandbederf en zorgt ervoor dat slechte bacteriën niet de overhand krijgen.

Als wij bij iemand elke keer weer nieuwe gaatjes in het gebit aantreffen en de oorzaak niet ligt aan minder goed poetsen of slechte voeding dan gaan wij onderzoeken of dit komt door speeksel en kwaliteit van speeksel. 

Daarom willen wij ook graag weten of jij medicijnen gebruikt, omdat medicijnen een belangrijke rol spelen bij hoeveelheid en kwaliteit van speeksel.

Problemen oplossen?

Zijn er toch ziektes in de mond aanwezig? Deze zullen dan verholpen moet worden. Lees meer over het genezen van ziektes in de mond.

Is je mond weer gezond? Dan kunnen we de esthetiek en kauwvermogen verbeteren. Met een gezond gebit geniet je langer van bijvoorbeeld een implantaat. Lees meer over nog mooier maken. 

eten
Voeding

Soms wordt er uitstekend gepoetst en blijkt voeding toch de veroorzaker te zijn van de problemen. Slechte voeding lijkt misschien onschuldig, maar dat is het niet. Voeding met te veel suikers en zuren kunnen zorgen voor gaatjes en slijtage. Het is alleen erg lastig om in het aanbod van supermarkten goede vervangers van de slechte voeding te vinden en sowieso om deze van elkaar te onderscheiden. Wij kunnen jou daarmee helpen.

Tandvleesontstekingen kunnen veroorzaakt worden door onvoldoende gezonde voeding. Gelukkig komt dit niet vaak voor. Het is goed om te weten dat voedsel waarop je goed moet kauwen meer speeksel geeft en voldoende speeksel is belangrijk voor een gezonde mond.

melkmolaarmetcariës
Aanbevelingen
Referenties van patiënten

Vakman die passie voor zijn werk uitstraalt en dit ook nog eens waar maakt in zijn behandeling. Nette en vriendelijke persoonlijkheid die op een goede manier weet uit te leggen welke behandeling je ondergaat. Een verademing dat er nog mensen zijn met zo'n dienstverlenende instelling!

Mocht je "tandartsvrees" hebben......hier gaat het helemaal over!!!

Super fijne tandarts pijnvrij geholpen.

Kundige tandarts. Ze weet me zeer gerust te stellen. Een vakkundige tandarts. Daarnaast meedenkend, proactief, vriendelijk en doortastend.Dhr. Vogels is een van de weinige gecertificeerde endodontologen in Noord- en Oost Nederland. Ik geef nooit het cijfer 10, maar hij verdient het.

Ik heb jarenlang last van angst gehad voor de tandarts, slapenloze nachten tot mijn achtiende. Toen kreeg ik mevr. Klein als tandarts en alle angst was weg. Tuurlijk is nog wel iets spanning als ik er heen moet maar de rest is weg en heb haar nu tien jaar als tandarts en is echt een aanrader. Ik ben heel blij dat mijn angst weg is!

Zeer fijne en kundige tandartsen. We zijn al jaren bij Tandarts Klein. En kunnen ons geen betere Tandarts wensen.

Op zoek naar een (nieuwe) tandarts? of Tandartsbezoek plannen?
Neem direct contact op!
Contact