Een kunstgebit dat ‘klikt’ op implantaten wordt vaak een klikgebit genoemd. Een implantaat is een titanium schroef die in het bot van de boven- en onderkaak wordt geplaatst.
Als je problemen hebt met het huidige kunstgebit dan is een klikgebit in de meeste situaties een goede uitkomst. Het huidige kunstgebit kan problemen geven met spreken, bijten en kauwen. Vaak sluit het kunstgebit niet goed meer aan op het tandvlees vanwege het slinken van de kaak. Meestal kunnen we dan eerst een nieuwe opvulling in de prothese maken, maar als dit niet meer werkt geeft ‘klikgebit’ veel meer comfort.
Vaak treden problemen met een kunstgebit eerder op in de onderkaak dan in de bovenkaak. De onderkaak is smaller dan de bovenkaak, er zijn meer spieren aan de onderkaak verbonden, de tong ligt er tegenaan en het kunstgebit kan zich niet zoals bij de bovenkaak zich vastzuigen. Daarom geeft kunstgebit in onderkaak vaak meer problemen.
Graag horen wij dan ook jouw wensen. Wij vragen jou ook naar jouw algemene gezondheid, omdat dit ook van invloed kan zijn op de behandelingen en jouw mondgezondheid. Medicijnen en de combinatie van de medicijnen hebben invloed op de hoeveelheid en kwaliteit van speeksel, en dit geeft weer meer risico op gebitsproblementandbederf. Wij gebruiken voor kinderen het ‘Gewoon Gaaf’ protocol van het Ivoren Kruis.
De problemen met het kunstgebit komen niet ineens. In het begin zit het kunstgebit wat losser in de mond. Daarna volgen problemen met afhappen en kauwen.
Het kan dan ook pijn gaan doen. Als de problemen steeds erger worden is het dragen van het kunstgebit niet meer mogelijk.
Een klikgebit op implantaten kan dan een goede oplossing zijn.
Eerst proberen we het huidige kunstgebit beter passend te krijgen. Als dat niet lukt dan kan er een nieuw kunstgebit gemaakt worden, maar vaak is dan het advies om een klikgebit te laten maken.
Wij verwijzen jou dan naar een MKA-chirurg of tandarts-implantoloog. Zij bekijken dan of implantaten mogelijk zijn.
Een klikgebit lost niet alles op, omdat het tandvlees rondom het implantaat goed schoongehouden moeten worden.
Lukt dit niet dan ontstaan er ontstekingen rondom de implantaten met verlies ervan tot gevolg.
Als je aangeeft dat het huidige kunstgebit klachten geeft en een nieuwe laag geeft geen oplossing hiervoor dan word je verwezen naar MKA-chirurg of tandarts-implantoloog.
Er wordt beoordeeld of implantaten kunnen. Er zal gekeken worden of er voldoende kaakbot is of dat dit door kunstbot of eigen bot aangevuld moet worden.
Het aantal implantaten zal ook besproken worden. Voor de onderkaak zijn dit meestal 2 stuks, maar als de kaak extreem geslonken is, de bovenkaak nog (gedeeltelijk) eigen tanden of kiezen heeft of de kaakstand afwijkend is dan zijn 4 implantaten nodig.
Hij/zij zal beoordelen of er aanvraag voor vergoeding van de behandeling door jouw zorgverzekeraar mogelijk is. Implantaten ter ondersteuning van een klikgebit worden echter alleen vergoed als er sprake is van een ernstig geslonken kaak.
Wist je dat Nederland één van de weinige landen ter wereld is die implantaten onder bepaalde voorwaarden vergoedt. In de meeste landen betaalt de patiënt dit helemaal zelf.
Als er voldoende kaakbot is of het kaakbot is stevig genoeg na het aangroeien van het nieuwe bot (meestal na 6 maanden) dan kunnen de implantaten geplaatst worden.
Meestal zijn de implantaten na 4 maanden vastgegroeid in jouw kaak. De implantaten kunnen onder lokale verdoving geplaatst worden en is pijnloos. De behandeling duurt niet langer dan een uur. Na het plaatsen van de implantaten uitleg over wat je moet doen en niet moet doen.
Je krijgt recept mee voor pijnstilling en mondspoeling. De eerste 2 weken na het plaatsen van de implantaten kan de huidige prothese niet gedragen worden. De implantaten moeten namelijk goed vastgroeien en als de prothese de implantaten belast raken ze los. Na 2 weken wordt het huidige kunstgebit aangepast, zodat je het wel kunt dragen.
Kauwen kan/mag echter niet, omdat de implantaten goed moeten vastgroeien.
Nadat de implantaten goed zijn vastgegroeid wordt het klikgebit gemaakt. Bij Mondzorg Parkzicht is de tandprotheticus zelf aanwe
zig met ook zijn laboratorium. Alles wordt dus ‘in huis’ gedaan.
Nadat je het klikgebit hebt gekregen willen wij jou wel regelmatig zien ter controle.
We willen namelijk op tijd infecties herkennen en kunnen behandelen, zodat je zo lang mogelijk plezier hebt van jouw klikgebit.
Wat jouw eigen kosten zijn voor de behandeling hangt af van jouw verzekeringspolis. In alle gevallen is er sprake van een eigen bijdrage.
Als een klikgebit mogelijk is doen wij een aanvraag voor vergoeding van het klikgebit bij jouw zorgverzekeraar zoals de kaakchirurg of tandarts-implantoloog doet voor de implantaten.
Vakman die passie voor zijn werk uitstraalt en dit ook nog eens waar maakt in zijn behandeling. Nette en vriendelijke persoonlijkheid die op een goede manier weet uit te leggen welke behandeling je ondergaat. Een verademing dat er nog mensen zijn met zo'n dienstverlenende instelling!
Mocht je "tandartsvrees" hebben......hier gaat het helemaal over!!!
Super fijne tandarts pijnvrij geholpen.
Kundige tandarts. Ze weet me zeer gerust te stellen. Een vakkundige tandarts. Daarnaast meedenkend, proactief, vriendelijk en doortastend.Dhr. Vogels is een van de weinige gecertificeerde endodontologen in Noord- en Oost Nederland. Ik geef nooit het cijfer 10, maar hij verdient het.
Ik heb jarenlang last van angst gehad voor de tandarts, slapenloze nachten tot mijn achtiende. Toen kreeg ik mevr. Klein als tandarts en alle angst was weg. Tuurlijk is nog wel iets spanning als ik er heen moet maar de rest is weg en heb haar nu tien jaar als tandarts en is echt een aanrader. Ik ben heel blij dat mijn angst weg is!
Zeer fijne en kundige tandartsen. We zijn al jaren bij Tandarts Klein. En kunnen ons geen betere Tandarts wensen.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!