3D

3d-scan

Wij werken digitaal

De afgelopen jaren hebben 3d-technieken ook hun intrede in de tandheelkunde gedaan. 3D-technieken bieden hulp voor de diagnostiek, communicatie en herstel van het gebit. Binnen Mondzorg Parkzicht maken wij gebruik van 3D-röntgen en 3D-gebitsafdrukken.

Waarom Mondzorg Parkzicht?
foto

3D-röntgen scan van je gebit

Een normale röntgenfoto geeft soms onvoldoende duidelijkheid of er problemen in de kaak aanwezig zijn. Dit kunnen wortelpuntontstekingen zijn, maar je kunt ook denken aan het verloop van een zenuw t.o.v. wortels van een verstandskies in de onderkaak of om te weten of er voldoende kaakbot aanwezig is voor het plaatsen van een implantaat.

Een 3D-röntgenfoto (ConeBeamCT) geeft een driedimensionaal beeld van de kaak waarop veel duidelijker wortelpuntontstekingen, kaakbotdikte of zenuwverloop beoordeeld kunnen worden. Natuurlijk is een 3D-röntgenfoto niet nodig als een normale röntgenfoto ook voldoende informatie geeft. Daarnaast kan op een 3D-röntgenfoto niet goed beoordeeld worden of er gaatjes in het gebit aanwezig zijn. Hiervoor zijn normale röntgenfoto’s (bitewings) veel beter geschikt.

Als wij het volgende willen weten kan een 3D-röntgenfoto hulp bieden:

Driedimensionaal beeld van het gebit
Tandarts nodig?
Maak direct een afspraak
maken van cbt

Werkwijze

Voor het maken en indiceren van een 3D-röntgenfoto moet je als tandarts speciaal opgeleid zijn (bevoegdheid). Samen met jou bepalen wij op een 3D-foto noodzakelijk is. Het maken van een CBCT-scan is geheel pijnloos en is binnen enkele seconden gemaakt. 

Voor het maken van de 3D-scan neemt je plaats voor het röntgenapparaat. Je kunt je aan twee handgrepen vasthouden zodat je stil kunt blijven staan. 

Als je het lastig vindt om stil te blijven staan dan laten wij jou ook op stoel zitten tijdens maken van de foto. 

Vervolgens controleert de tandarts of assistente of je comfortabel staat en vraagt je om jouw kin in een houder te plaatsen. 

Tijdens een opname van aantal seconden maakt de CBCT-scanner een cirkelbeweging rond jouw hoofd.

Daarna gaan wij samen met jou de foto bekijken en bespreken.

Zogenaamde horizontale wortelbreuken bij 2 voortanden na tandletsel.

het nieuwe happen
Digitale afdruk

Bijna iedereen kent wel het normale ‘happen’ bij de orthodontist of voor het maken van kroon of brug. Sinds een aantal jaren is het ook mogelijk om een digitale afdruk te maken van het gebit. Binnenkort gaat Mondzorg Parkzicht hier ook mee werken.

De laten nog steeds de kronen of bruggen door Crownart uit Zwolle zelf maken, omdat wij het uiteindelijk resultaat mooier vinden en nauwkeuriger vinden passen.

Daarnaast zal Stobbe Tandtechniek en Maxillofaciaal bij Mondzorg Parkzicht afdrukken voor een kunstgebit of klikgebit ook digitaal gaan maken.

Aanbevelingen
Referenties van patiënten

Vakman die passie voor zijn werk uitstraalt en dit ook nog eens waar maakt in zijn behandeling. Nette en vriendelijke persoonlijkheid die op een goede manier weet uit te leggen welke behandeling je ondergaat. Een verademing dat er nog mensen zijn met zo'n dienstverlenende instelling!

Mocht je "tandartsvrees" hebben......hier gaat het helemaal over!!!

Super fijne tandarts pijnvrij geholpen.

Kundige tandarts. Ze weet me zeer gerust te stellen. Een vakkundige tandarts. Daarnaast meedenkend, proactief, vriendelijk en doortastend.Dhr. Vogels is een van de weinige gecertificeerde endodontologen in Noord- en Oost Nederland. Ik geef nooit het cijfer 10, maar hij verdient het.

Ik heb jarenlang last van angst gehad voor de tandarts, slapenloze nachten tot mijn achtiende. Toen kreeg ik mevr. Klein als tandarts en alle angst was weg. Tuurlijk is nog wel iets spanning als ik er heen moet maar de rest is weg en heb haar nu tien jaar als tandarts en is echt een aanrader. Ik ben heel blij dat mijn angst weg is!

Zeer fijne en kundige tandartsen. We zijn al jaren bij Tandarts Klein. En kunnen ons geen betere Tandarts wensen.

Op zoek naar een (nieuwe) tandarts? of Tandartsbezoek plannen?
Neem direct contact op!
Contact